Palvelut 

Musiikkiterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, johon hakeudutaan lääkärin lähetteellä. Lähettävinä tahoina voivat olla mm. lastenpsykiatrian, nuorisopsykiatrian, lastenneurologian ja neurologian poliklinikat sekä perheneuvolat, varhaisen tuen palvelut, kuntien sosiaali- ja terveyspalvelut ja vakuutusyhtiöt. Musiikkiterapiaan voi tulla myös itse maksavana asiakkaana. Musiikkiterapiassa asiakkaalta ei edellytetä musiikillisia taitoja. Terapian kustannukset voi korvata Kela (vaativa lääkinnällinen kuntoutus tai kuntotutuspsykoterapia 16-25v.), sairaanhoitopiiri tai asiakkaan kotikunta.

Asiakasryhmät

Lastenpsykiatria

Tunteiden ja käyttäytymisen säätelypulmat (aggressivisuus, impulsiivisuus), itsetunto ja itseilmaisun ongelmat, masennus, neuropsykiatriset häiriöt, unettomuus, kiintymyssuhdehäiriöt ja eri tavoin traumatisoituneet lapset, mutismi, syömishäiriöt, sekä kuormittavat elämäntilanteet.

Nuorisopsykiatria

Syrjäytymisuhan alla olevat nuoret, masennus, itsetunto- ja itseilmaisun ongelmat, itsetuhoisuus, tunteiden tunnistamisen ja nimeämisen pulmat, syömishäiriöt, neuropsykiatriset pulmat.

Lastenneurologia

Kielenkehityksen erityisvaikeudet, oppimisvaikeudet, arkuus itseilmaisussa, kontakti- ja vuorovaikutuspulmat, keskittymisen ja käyttäytymisen ongelmat sekä toiminnanohjauksen vaikeudet.

Pitkäaikaissairaat

Näkövammaiset, aivohalvauspotilaat ja afaatikot sekä eri syistä vammautuneet henkilöt, jotka yrittävät sopeutua vammastaan aiheutuneisiin elämänmuutoksiin. 

Vanhempien/lähiaikuisten ohjauskäynnit, verkostoyhteistyö

Etenkin lasten terapioissa yhteistyö perheen/lähiaikuisten kanssa on keskeisessä roolissa. Yhteistyötä toteutetaan hoitosuunnitelman mukaisesti asiakkaan/perheen tarpeet ja toiveet huomioiden. Vanhemmat/lähiaikuiset ja sisarukset voivat osallistua terapiakerroille. Myös erilliset vanhempain/lähiaikuisten ohjauskäynnit ovat mahdollisia vastaanotto- tai kotikäynteinä (Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus).

Nuorten kohdalla yhteistyö ja ohjauskäynnit sovitaan hoitosuunnitelmassa tarkoituksenmukaiseksi, yksilöllisesti laadittu hoitosuunnitelma huomioiden (Kelan kuntoutuspsykoterapia 16-25v.).

Yhteistyö lähettävän tahon ja sidosryhmien kanssa sovitusti.

Vibro- ja fysioakustiset hoidot

Fysioakustisessa hoitomuodossa, jota kutsutaan myös Vibroakustiseksi hoidoksi, käytetään matalaa sinivärähtelyä erilaisten fyysisten ja psyykkisten oireiden hoitoon. 

© 2018 Medimusic. Kotkankatu 11 B, 3krs, 48100 Kotka
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita